10 December 2011

Can I Count On You?

okay, guys. tengok tajok pun dah rasa pelik. today, Yaya nak cer pasal seseorang nih. Yaya sayang orang ni sangat-sangat. dia lelaki. ehh! sukati jak. bukan kekasih hati Yaya, but someone yang Yaya pernah rapat. actually HOLIDAYS yang membuatkan Yaya teringat kat nya. dulu setiap cuti akhir tahun, mekduak akan tidur di kampung sepanjang-panjang cuti. arum bulak tek ehh. semua yang Yaya polah di kmpg Yaya akan ingat kat nya. mun mkn ingat nya, tidur, raon, mandik, ga org main bola. ee. dulu semua yaa Yaya buat dengan nya. sedihh gila bila ingat nya. Yaya baca magazines pun ingat nya. Yaya miss him so much. ohyaa. mesti korang hairan, ne nuju orang yaa. orang ya sik g cne-cne pun. just Yaya dah lama sangat sik jumpa nya. nya pun dah sik kdak dolok. nya ngan life nya, Yaya ngan life Yaya. dolok bagai isi dengan kuku. kulu kile bersama. orang yaa berumur 16 tahun this year. name? sorry. tak nak Yaya nyatakan. kalau boleh, Yaya mok nya kembali. ehhh, nya ya cousin Yaya okay. i miss him. okay lahh. hopes nya ingat kat Yaya. siann tengok Yaya. tapi Yaya memang bodoh. Yaya still ingat ngan orang yang langsung dah sik dulik Yaya gik. apa-apa pun, wish him good luck for SPM next year. okay. assalamualaikum.

Saturday Freedom

semalam Yaya enjoy ehh. Yaya, bro' Een, abg Zai & Aff. mekrang actually mok g nangga wayang. Yaya & Aff mok nangga Twilight. but dua org abg yaa maok nangga OngBak Linduu #ombak rindu. dahyaa tekk, rah King sekda cerita malay, so abg Zai embak g mkn. mok g mcd susah mok park kereta. akhirnya, g rah bandong yaa jak. bolehh tahan lamak juak lepak di sia. mekduak Aff still juak frust sikpat nangga Twilight gik. wateverr lah. then-then, plan mok karaoke tapi adaka patut sik jadi agik. Anaz sikda dngn berlagu. nang heartbroken Yaya. then jalan-jalan buang masa di pasar. Yaya & Aff just quiet lam kereta. dah sampe di rumah ninek tek, diberik tapau Nasi Goreng Ayam mekrang empat. mekrang kan udah gi mkn so still kenyang. Yaya & Aff tido umah ninek di sebelah. nangga lah cerita Anaconda tek, then, ninek Yaya main ngan pusak nya. yarabbi. ya juak pusak ya. ngigit-ngigit. mekduak Aff dahlah takut pusak, temu gk pusak gaok cmya. sak pusak sik ngagak mekduak pun. then, ninek Yaya masok bilit. nya mok tido, mekduak Aff tido rah ruang tamu yajak, tdo pan tb. lekak yaa tek, pusak gurin rah kaki mekduakk , fuhhhh! apalagi dngn cekap dan pantasnya kami berdua melompat ke atas sofa. haha. dahya pusak yaa ngepong kapo. nang sik entu gik mek duak Aff. menggila mekduak nerais. ninek Yaya keluar, nya nyuruh mekduak tido dalam bilit, tapi mekduak sikmaok indahh. dipolah nya benteng pertahanan tekkenok. haha. yerr. bukan main safe sa Yaya time tu. around 15 minutes after that, pusak ya jadi Superman, nya lompat ke dalam benteng mekduak Aff. bahhhh, alu melompat Yaya agak Aff. haha. sikmok gik mekduak gurin. dahlaaaa cerita Anaconda yaa nak abis. then mekduak makan. duduk bersila di atas kerusi. haha. then pusak yaa dah hilang dari pandangan mata mekduak. yerrr. apalagi, gurin balit. ohhhyaaaaa. before yaa mek duak nutup semua laluan dari dapo ke ruang tamu. mekduak engkah lah dak kerusi makan rah sia. aihhhhhhh-aih. dapat juak pusak ya nyelit. last-last, mekduak agak umh Ngah Snisah, nyuroh nya ngandang pusak yaa. then. seronoklahhhh. mekduak pergi netak pusak yaa puas-puas. nang terdudok-dudok jak tetak. ketulahan. selepas itu, mekduak go to sleep together-gether.   *kokkokkokkok* ayam berkokok, jam menunjukkan pukul 6.24a.m. Yaya & Aff tersedar dari tidur serentak. bukan sik logik okay. mekduak sedar sebab pusak itu kembali. hahaha. nang bertikam kumbuk mekduak. saspen ninek Yaya. then mekduak kemas-kemas lasan pat tido alu lari g umh sebelah. haha. after breakfast, dak Aff nganta Yaya balit umh ninek Yaya sorang gik. yahhh. panjang cita Yaya tuk ohh. hehe. okay lahh . yajak. byee. thanks for reading^^

Thank You

hey guys ! blog Yaya nampak thrilling sik ? haha. tok hasil kerja tangan si Mawie. thanks Ismawie. nya tolong ngato blog tukk. well, Yaya kurang bijak & kepandaian. hee. thanks Ismawie Idris. Yaya sik tauk mok madah apa gik. Yaya rasa semua orang kenal Mawie. biasalah. orang famous behh. hee. okay . thats all. thanks sayang^^

9 December 2011

Exposition

heyy guys.  Yaya molah blog baru. actually Yaya dah lupa email & password yang lama yaa. so penyelesaiannya, Yaya buatlah yang baru. plus, sekarang tuk kan cuti. Yaya ada masa untuk online & berpeluang menggunakan laptop sepenuh masa. tapi Yaya tetap jarang guna lappy sebab Yaya malas. Yaya dah tetapkan, Yaya cuma online time weekends. Walaupun tuk time cuti, Yaya sik lupa untuk study. al-maklumlah, Yaya 2012 PMR candidate. walaupun ada org kata Yaya nerd, Yaya sik kisah lah weii. sik mati pun Yaya dipadah cmya. Yaya sikmaok take it serious. Wasting my time jak beh. aih, panjang pula cerita Yaya nih. hopes next year Yaya sikda masalah dengan seniors sebab next year Yaya masuk morning session. rasa mcm sikmaok jak. apa boleh buat, nang dah rules cmya. ohyaa, hampir saja Yaya lupa. Yaya memang maok blog tok simple. jadi para-para penambah pahala, sik perlu anok keh. mun anok boleh juak lah. ni lah maok nutup mulut orang. memang jak sik pat. sekurang-kurangnya, dapat ganjaran pahala free. okay. yajak lah o. bye^^